Om klubben

Höganäs Fotoklubb bildades den 25 oktober 1949 som en av de första i Nordvästra Skåne. Mycket har hänt sedan dess. Från bälgkameror till digitalkameror. Från vedeldad klubblokal till mer moderna faciliteter. Man behöver ingen dyr fotoutrustning för att vara med i vår fotoklubb. Det går utmärkt även med enkla kameror. I klubben utvecklar vi vårt bildseende – det är viktigast. Vår kontakt med andra fotoklubbar i stora delar av Sverige och Danmark är ett bra sätt att vidga vyerna.

Som medlem i klubben får du:

Du kan delta i kurser och tävlingar bland fotovänner. Några gånger om året gör vi fotoutflykter. Förutom månadsmöte en gång per månad, anordnar vi bildkvällar med intressanta bildvisningar och teknikkvällar där vi lär oss mer om olika kameratekniker. Besök av kända och mindre kända fotografer är ett sätt att lära sig att ta bättre bilder och få ny inspiration.

Klubbens målsättning är:

– Att medlemmarna hjälper varandra till bättre bilder.

– Att genomföra enklare kurser för nybörjare i fotografering såväl digitalt som analogt.

– Att genom tävlingar, kritik, bildgenomgångar, utställningar, föredrag och bildvisningar av gästfotografer med mera, stimulera medlemmarna till större utbyte av sin fotohobby.

Medlemsavgifter 2017

Vuxna – 400kr