Thore Bertilsson

thorebertilsson

Min första kamera, en Yachica småbild, köpte jag i min ungdom och använde flitigt. Först med svartvit negativ film och senare även diapositiv film. Så småningom skaffade jag en systemkamera och några olika objektiv och fotograferingen tog fart på allvar.
När det gällde fotomotiven fick familjen den absolut största uppmärksamheten. Min fru Britt-Marie och sönerna Thomas och Marcus fastnade allt som oftast på bildrutorna. Vi reste runt mycket i Europa, sommar som vinter och utöver familjen fotograferade jag mycket natur och landskap. Kameran hängde med överallt och mörkrummet gick för högtryck.
Resorna gick iväg längre och längre bort, och när Thomas flyttade till Amerika 2001, blev det också många bilder därifrån.
Så småningom började jag använda digitalkamera istället för att fotografera diapositiv, men jag släpper aldrig taget om den gamla hederliga analoga kameran för svartvit fotografering, både småbild och mellanformat. Finns inget skönare än att stå och spana in ett motiv i sökarschaktet på en Hasselblad kamera.
Jag har nu varit medlem i fotoklubben i tre år, stortrivs i gemenskapen med alla medlemmar och ser med glädje vilken enorm utvecklingspotential vi har som klubb. Vi hjälps åt i alla sammanhang och ingen är förmer än någon annan.
Thore Bertilsson / 2016-11-14

Grönt