På Gång i Klubben

Program 2019

MÖTESPROGRAM VÅREN  2019

Våra träffar är på torsdagar kl. 19.00 i Tivolihuset.

Den som vill fika under kvällen tar själv med detta.

31 jan

Årsmöte och månadsmöte. Redovisning av ”Årets Bild”” och ”Årets Fotograf”.  

14 feb

Bild / Teknikkväll.

Agneta och Lennart visar bilder från sin resa till Dubai och Indien. Tema: ”En resa full av kontraster”. Därefter tar vi en fikapaus och fortsätter med genomgång av kamerans funktioner och hur bländare, slutartid och isotal påverkar bildresultatet. Skillnaden mellan jpeg och RAW samt hur vi ändrar storlek på bilder, beskär och mycket mer. Vilket bildprogram skall jag välja.

28 feb

Månadsmöte.

Inlämning av bilder till månadstävling med tema: ”Samling”. En samling av något (folk, svampar, djur, blad o s v). Digitalt. Redovisning av utmaningen och dragning av nya namn och bildteman.

14 mars

Bild-/ Teknikkväll.

Full focus på vad man kan åstadkomma med en kamera. Gunnar informerar om vad skillnaden är mellan mekanisk och elektronisk slutare. Rolf visar hur man sätter ramar på sina bilder i Photoshop. Alla tar med sig sin kamera, av vad slag det vara månde, för vi kommer att jobba praktiskt med kameran och lära av varandra för att få kameran att göra precis det vi vill. Uppgift till mötet: Ställ in din kamera på manuellt, ISO 100, slutartid 1/125 s och bländare 8.

28 mar

Månadsmöte.

Redovisning av ”Samling” och inlämning av bilder till månadstävling med tema: ”Händer”. Skall spegla personens liv. Både äldre och yngre person. Digitalt. Redovisning av utmaningen och dragning av nya namn och bildteman.

11 apr

Bild/Teknikkväll.

Den 11: e april kommer vi att gå igenom hur man gör en fotobok. Det är Torsten Bynke som kommer att visa hur man kan göra. Många har redan anmält sig till detta, men alla som vill är naturligtvis välkomna. Ni behöver inte ta med era egna datorer, men däremot något att anteckna på.

Tanken är att var och en skall kunna göra sin egen fotobok så småningom, samt att vi tillsammans gör en bok med bilderna från 70- årsutställningen i höst.

25 apr

Månadsmöte

Redovisning av ”Händer” och inlämning av bilder till månadstävling med tema: ”Fritt bildtema”. Allt är tillåtet. Digitalt. Redovisning av utmaningen och dragning av nya namn och motton.

27 april

Fotomara i Helsingborg. Samling och registrering klockan 09.00.

9 maj

Bild/Teknikkväll.Vi fortsätter med fotoboken. Ladda ner en mall för fotobok, t ex https://crimson.se/produkter/fotobocker , välj ut de bilder ni vill ha med och vilken storlek ni vill ha på fotoboken. Har ni en bärbar dator, så ta med den till mötet, så hjälps vi åt att tillsammans göra vår bok. Klubben förfogar även över en dator, som vi kan använda. Ta med bilder på ett usb- minne i så fall.

23 maj

Månadsmöte

Redovisning av ”Fritt bildtema” och inlämning av bilder till månadstävling med tema: ”Bokstav i naturen”. Det du ser i naturen, som liknar en bokstav. Digitalt. Redovisning av utmaningen och dragning av nya namn och bildteman.

4 juni

Avslutning kl. 18.00- 20.00.

UTSTÄLLNINGAR SOMMAREN  2019

3- 9 augusti

Utställning och 70-års jubileum.

Annexet i Mölle. Utställningstider klockan 12.00 – 18.00.

HÖSTPROGRAM  2019

5 sep

Månadsmöte

Månadsmöte. Redovisning av ”Bokstav i naturen” och inlämning av bilder till månadstävling med tema: ”Grodperspektiv”. Motiv avbildas underifrån. Digitalt. Redovisning av utmaningen och dragning av nya namn och bildteman.

19 sep

Bild/Teknikkväll.

3 okt

Månadsmöte

Redovisning av ”Grodperspektiv” och inlämning av bilder till månadstävling med tema: ”Motiv i rörelse”. Rörelsen skall framgå tydligt i bilden. Digitalt. Redovisning av utmaningen och dragning av nya namn och bildteman.

17 okt

Bild/Teknikkväll

31 okt

Månadsmöte

Månadsmöte. Redovisning av ”Motiv i rörelse” och inlämning av bilder till månadstävling med tema: ”Möten”. Det skall tydligt framgå att det är ett möte mellan de/dem som är på bilden och fotografen. Digitalt. Redovisning av utmaningen och dragning av nya namn och bildteman.

14 nov

Bild/Teknikkväll

Traditionell Julutställning på Höganäs Museum.

28 nov

Månadsmöte

Redovisning av ”Möten” och inlämning av bilder till månadstävling med tema: ”Årets Bild”. Påsiktsbild. Redovisning av utmaningen och dragning av nya namn och bildteman.

5 dec

Årsavslutning

Årsavslutning med glögg, lussekatter och pepparkakor.