På Gång i Klubben

Program 2018

MÖTESPROGRAM VÅREN  2018

Våra träffar är på torsdagar kl. 19.00 i Tivolihuset.

Den som vill fika under kvällen tar själv med detta.

25 jan

Årsmöte och månadsmöte.

Redovisning av årets bild.

8 feb

Bild / Teknikkväll

Genomgång av kamerans funktioner och hur bländare, slutartid och isotal påverkar bildresultatet. Vi kommer att gå igenom bildbehandling, ändra storlek på bilder, beskära och mycket mer. Ta gärna med er egen dator om det är möjligt och en bild som ni vill ”göra något” med.

22 feb

Månadsmöte

Inlämning av bilder till månadstävling med motto ”Stilleben”, digitalt. Redovisning av utmaningen och dragning av nya namn och motton.

8 mars

Bild-/ Teknikkväll

Lennart går igenom bildstorlekar och hur man märker sina tävlingsbilder. Thore kommer att ge en introduktion i monokroma bilder. Torsten Bynke visar bilder och berättar från en av sina resor.

22 mar

Månadsmöte

Månadsmöte. Redovisning av ”Stilleben” och inlämning av bilder till månadstävling med motto ”Monokrom”, digitalt. Redovisning av utmaningen och dragning av nya namn och motton.

5 apr

Bild/Teknikkväll

Emma Blomberg kommer att undervisa oss i hur vi kan presentera våra bilder, vi kommer också att få en läxa och uppföljning vid senare tillfälle.

19 apr

Månadsmöte

Redovisning av ”Monokrom” och inlämning av bilder till månadstävling med motto ”Perspektiv”, digitalt. Redovisning av utmaningen och dragning av nya namn och motton.

21 apr

Fotomara i Örkelljunga kl 9.00

2 maj

Inbjudan.

Vi är inbjudna av Helsingborgs Fotoklubb till en VIP- kväll på Helsingborgs Djurpark. Tid klockan 18.00 och kostnad 130.- kr per deltagare.

3 maj

Bild/Teknikkväll.

Torsten slutför sin presentation om bildstorlekar mm. Elisabeth ger oss en första introduktion i hur man arbetar med HDR- Teknik (High Dynamic Range), och Thore visar bilder från sina resor i Andalusien i södra Spanien.

17 maj

Månadsmöte

Månadsmöte. Redovisning av ”Perspektiv” och inlämning av bilder till månadstävling med motto ”Landskap”, digitalt. Redovisning av utmaningen och dragning av nya namn och motton.

31 maj

Avslutning.

Vi träffas på Vikentomater för rundvisning och något gott att äta. (Kanske något med tomater i). Observera tiden klockan 18.00.

UTSTÄLLNINGAR SOMMAREN  2018

16 – 22 jul

Utställning

Sophiamöllan i Viken. Utställningstider klockan 12.00 – 18.00.

23 – 29 jul

Utställning

Farhults mölla i Farhult. Utställningstider klockan 12.00 – 18.00.

HÖSTPROGRAM  2018

6 sep

Månadsmöte

Månadsmöte. Redovisning av ”Landskap” och inlämning av bilder till månadstävling med motto ”Fritt val”, digitalt. Redovisning av utmaningen och dragning av nya namn och motton.

11 sep

Föreläsning av Landskapsfotograf Peter Nilsson i Helsingborg. Inbjudna av Helsingborgs Fotoklubb.

15 sep

Herlev Fotoklubb bjuder in till en stads- segel- och fototur i Köpenhamn.

20 sep

Bild/Teknikkväll.

Undervattensbilder med Olle Bäckstrand. Elisabeth visar hur man arbetar med HDR- teknik. (High Dynamic Range).

22 sep

Höstens fotomara. Arrangör är Åstorps Fotoklubb.

4 okt

Månadsmöte

Månadsmöte. Redovisning av ”Fritt val” och inlämning av bilder till månadstävling med motto ”Makro”, digitalt. Redovisning av utmaningen och dragning av nya namn och motton.

9 okt

Studiebesök hos Fotograf Mats Landerberg i Vejbystrand. Tid 18.30 – 20.30.

18 okt

Bild/Teknikkväll

Work-shop med medlemmarna indelade i tre grupper. Presentation med tema: ”Min egen Värld” med handledning av Emma Blomberg.

1 nov

Månadsmöte

Månadsmöte. Redovisning av ”Makro” och inlämning av bilder till månadstävling med motto ”Mina Smultronställen”, digitalt. Använd gärna HDR- teknik till tävlingsbilderna, men det är absolut inget krav utan ”vanliga” bilder går lika bra.  Redovisning av utmaningen och dragning av nya namn och motton.

15 nov

Bild/Teknikkväll

Fortsättning på work-shopen med Emma Blomberg. Genomgång och bedömning av grupparbetena.

Traditionell Julutställning

Tid och plats meddelas senare

29 nov

Månadsmöte

Redovisning av ”Mina Smultronställen” och inlämning av bilder till månadstävling med motto ”Årets Bild”, Obs! Påsiktsbild. Redovisning av utmaningen och dragning av nya namn och motton.

6 dec

Årsavslutning

Årsavslutning med glögg, lussekatter och pepparkakor. Alla medlemmar tar fram en av sina allra första pappersbilder. Berättar om den och visar upp bilden för övriga medlemmar.